Shaffy & Brass: de mooiste liedjes van Ramses Shaffy met blaasorkest!


20190902 Shaffy Brass 300dpi 2a web Micheline Van Hautem & special guest Jos Jansen met uw lokaal orkest!

Na het succes van Brel & Brass is Shaffy & Brass het nieuwe project van zangeres Micheline Van Hautem; de onvergetelijke chansons van Ramses Shaffy met elke avond een ander harmonie, fanfareorkest of brassband.

Brel & Brass bleek een gouden formule en is inmiddels de grens van 80 (!) edities gepasseerd met even zoveel lokale of regionale orkesten.

Nu dus ruim baan voor de muziek van Ramses Shaffy in combinatie met het warme, maar vaak ook spetterende koper van het orkest. Alle arrangementen zijn nieuw en speciaal voor Shaffy & Brass geschreven door toparrangeurs Jan Nellestijn, Peter Habraken en Guus Janssen.

Voor de pauze speelt het orkest een instrumentaal programma van 30 minuten. Na de pauze is het de beurt aan Micheline Van Hautem om de mooiste liederen van Ramses Shaffy ten gehore te brengen.

Speciale gast tijdens Shaffy & Brass is wederom de fenomenale bastrombonist Jos Jansen. Hij is een veelgevraagd solist binnen de HaFaBra-wereld, in binnen- en buitenland.

CONCERTKALENDER, klik hier

Boekingen voor zowel theaters als orkesten: Impresariaat Koperen Kees

De pers is unaniem lovend over Micheline & Brass:

'...een fenomenaal concert...staande ovatie'.
'..alle soorten van emotie: van uitbundige vrolijkheid tot ingetogen melancholie'.

'Absolute ster van de avond was Micheline Van Hautem, de Vlaamse zangeres die recht deed aan de erfenis van haar landgenoot Jacques Brel.'

'...grandioze uitvoeringen waarbij de charmante zangeres en de robuuste bastrombonist Jos Jansen in samenspel met orkest en dirigent de avond naar grote hoogten tilden'.

'De hoogtepunten van Brel & Brass: het aanstekelijke Les Flamandes en Ne me quitte pas dat in een Zuid- Afrikaanse versie vertolkt werd en toen ineens Moe nie weggaan nie heette. Een muisstille zaal zoog de noten op en was niet van plan er ook maar eentje te missen'.

 

Zing, vecht, huil, bid,...ode aan Shaffy door Micheline & ErWing, nu in de theaters.

 

190918 Single hoes laat me vivre web

Met het iconische lied 'Vivre / Laat me' kondigen Micheline Van Hautem & Erwin van Ligten hun nieuwe theatertournee aan rond levenskunstenaar Ramses Shaffy. Hij schreef ontelbaar veel prachtige nummers en bracht deze op een totaal eigen wijze. Zijn songs komen uit het diepste van zijn ziel en hij gaf ze de meest persoonlijke invulling. Elk lied is een klein theaterstuk.

Je vindt de single terug op de volgende muzieksites:


Spotify  Amazon   Google Play  iTunes 

Deezer  Tidal  Qobuz 

& YouTube

Theatertour Zing, vecht, huil, bid,...

Micheline Van Hautem en Erwin van Ligten brengen Ramses Shaffy weer tot leven met de mooiste songs zoals Laat me, We zullen doorgaan, Stil in Amsterdam, Pastorale, Sammy.... Ramses is ongetwijfeld één van de allergrootste Nederlandstalige liedjesmakers van de vorige eeuw. En zeker ook de meest eigenzinnige. Kom genieten van de even eigenzinnige interpretaties van Micheline en Erwin!

klik hier voor de concertkalender

Blijf op de hoogte schrijf je in voor de nieuwsbrief

Boekingen theater: Impresariaat Koperen Kees • Platenfirma: Silvox Records

Neem contact op met Micheline

voor een interview, een concert bij u thuis of meer info over de single en de tournee.

 

 

 

Mijn verhaal: Micheline & Ramses 

Mijn vriend Willem & ik werden uitgenodigd door een gemeenschappelijke vriend van Ramses genaamd Darpan Van Kuik, die gaf een feestje in Scheveningen. We zijn Ramses gaan halen in het Sarphatihuis in Amsterdam en hij is meegereden tot aan de zee. Daar wachtte een tractor met aanhangwagen op de niet meer zo goed te been zijnde Ramses en omdat ik nogal zwanger was van Alexander mocht ik mee in de sofa op de remorque. Op weg naar de strandtent werd Ramses door de strandgangers herkend en toegejuict en hij groette ze warm terug, het leek wel de intrede van een koning. Toen ik hem zei ‘de mensen zullen misschien denken dat ik zwanger ben van jou’, antwoordde hij: ‘ik zou dat helemaal niet erg vinden als de mensen dat zouden denken’.

Micheline Van Hautem, zomer 2007

 

070825 micheline ramses 1

Micheline & Ramses Scheveningen zomer 2007