De liederen van Ramses Shaffy gezongen door
Micheline Van Hautem & uw blaasorkest
Special guest: Jos Jansen (bastrombone)

00 screenshot top cropped

Volgend op het succes van Brel & Brass is Shaffy & Brass het nieuwe project van zangeres Micheline Van Hautem met aan haar zijde bastrombonist Jos Jansen.

De opzet van dit prachtproject is dat Micheline & Jos samen met uw HaFaBra-orkest het programma Shaffy & Brass ten gehore gaan brengen.

Liederen als “Sammy”, “We zullen doorgaan”, “Laat me”, “Zing, vecht, huil,…” en “Pastorale” klinken prachtig omringd door vurige koperarrangementen. Alle arrangementen zijn nieuw en speciaal voor Shaffy & Brass geschreven door toparrangeurs Peter Habraken, Jan Nellestijn en Guus Janssen.

Speciale gast op Shaffy & Brass is de fenomenale bastrombonist Jos Jansen. Hij is een veelgevraagd solist binnen de HaFaBra-wereld, zowel in binnen- als buitenland.

Shaffy & Brass is ook op CD verschenen; hierop zingt Micheline de onvergetelijke chansons van Ramses Shaffy, begeleid door Harmonie St. Michaël van Thorn, onder leiding van dirigent Ivan Meylemans. Dit geweldige orkest mag zich Europees Kampioen noemen in de Hoogste Divisie Blaasorkesten.

Brel & Brass bleek een gouden formule en is inmiddels de grens van 100 edities gepasseerd met even zoveel lokale of regionale orkesten. Nu is het beurt aan de gloedvolle muziek van Nederlands meest flamboyant artiest Ramses Shaffy in combinatie met het warme, maar vaak ook spetterend koper van het orkest.

 

Voor de concertkalender, klik hier
Boekingen voor zowel theaters als orkesten: Impresariaat Koperen Kees

VIDEOFRAGMENTEN
Shaffy & Brass Concert in Thorn, Nederland, 4 september 2022

Harmonie St. Michaël van Thorn olv Erik Somers

Micheline Van Hautem & Jos Jansen (speciale gast op bastrombone)
Camera: Johan & Jasper Stoefs, NoZap Ludo & PvH - Editor: Olivier Lathuy - Sound mix: Caspar Falke - Director / Producer: PvH

Laat me

Sammy

Onmogelijke droom

Bewonder

Stil in Amsterdam

Zing, vecht, huil, ...

Zonder Bagage

Pastorale

We zullen doorgaan

DE PERS OVER BREL & BRASS

‘…een fenomenaal concert… staande ovatie.'

'Alle soorten van emotie: van uitbundige vrolijkheid tot ingetogen melancholie’.

'Absolute ster van de avond was Micheline Van Hautem; de Vlaamse zangeres die recht deed aan de erfenis van haar landgenoot Jacques Brel.'

'...grandioze uitvoeringen waarbij de charmante zangeres en de robuuste bastrombonist Jos Jansen in perfect samenspel met orkest en dirigent de avond naar grote hoogten tilden'.

'Hét hoogtepunt van Brel & Brass: “Ne me quitte pas” dat in de Zuid-Afrikaanse versie “Moe nie weggaan nie” heette. Een muisstille zaal zoog de noten op en was niet van plan er ook maar eentje te missen'.

MICHELINE ONTMOET RAMSES SHAFFY - zomer 2007

We werden uitgenodigd door Darpan Van Kuik, een gemeenschappelijke vriend van Ramses, die een feestje gaf in Scheveningen. We zijn Ramses gaan ophalen in het Sarphatihuis in Amsterdam en hij is meegereden tot aan de zee.

Daar wachtte een tractor met aanhangwagen op de niet meer zo goed te been zijnde Ramses en, omdat ik hoogzwanger was van onze eerste zoon, mocht ik mee in de sofa op de aanhangwagen.

Op weg naar de strandtent werd Ramses door de strandgangers herkend en toegejuicht en hij groette ze warm terug. Het leek wel de intrede van een koning. Toen ik hem zei: “de mensen zullen misschien denken dat ik zwanger ben van jou”, antwoordde hij: “ik zou dat helemaal niet erg vinden als de mensen dat zouden denken”.

070825 micheline ramses 1

Micheline & Ramses Scheveningen zomer 2007

Voor de concert kalender, klik hier

Boekingen voor zowel theaters als orkesten: Impresariaat Koperen Kees